Składniki:
- 1,5 woreczka kaszy jaglanej
- 5 łyżek cukru (ksylitolu)
- 3 jajka
- 50g oleju kokosowego
- 5 łyżek jogurtu
- 5 łyżek kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół słoika dżemu jagodowego/ konfitury owocowej
Kaszę
jaglaną ugotować w wodzie. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
Wszystkie składniki dokładnie zblendować i wylać do tortownicy. U mnie 20cm. Na wierzch masy wyłożyć dżem. Piec w temp. 180st C. ok. 1h. Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze na pół godziny. Przed krojeniem dokładnie schłodzić.
Wszystkie składniki dokładnie zblendować i wylać do tortownicy. U mnie 20cm. Na wierzch masy wyłożyć dżem. Piec w temp. 180st C. ok. 1h. Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze na pół godziny. Przed krojeniem dokładnie schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz