Przejdź do głównej zawartości

Ciasta i torty na zamówienie

Ciasta są pieczone na bazie naturalnych składników bez ulepszaczy, konserwantów i sztucznych składników.
Do swoich wypieków używam masła- zamiast margaryny, miodu ze swojej rodzinnej pasieki, konfitur czy dżemów robionych przez moją babcię. 








 Aby zamówić tort należy podać:
  • datę
  • okazję
  • przewidywaną liczbę osób
  • smaki
  • ewentualną dekorację, styl, motyw
Oferuję:
  • BISZKOPT: zwykły, kakaowy, bezglutenowy.
  • MASA: bita śmietana z mascarpone, mus czekoladowy, mus owocowy (malina, wiśnia, truskawka), biała czekolada, curd szampański, curd cytrynowy, curd mango, kajmak, oreo, kawa, kokos, orzech, biały michałek.
  • DODATKI: ciasteczka, świeże owoce, kruszona czekolada, konfitura, frużelina.
Oprócz tortów oferuję ciasta i babeczki na różne okazje:
Cena za tortownicę: 26cm/ blaszkę: 35x24cm

  • sernik z dodatkami (karmel,owoce,kremy,czekolada) marchewkowe z kremem
  • szarlotka z bezą tarta z sosem cytrynowym i bezą tarta banoffee
  • murzynek z czekoladą i wiśniami /brownie z karmelem i solą tort bezowy tort chałwowy ciasta kawowe/capuccino
  • ciasta orzechowe



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Orzechowiec

Sernik z musem pomarańczowym

Czekoladowe ciasto z malinami

Ciasta czekoladowe stanowią dla mnie nie lada wyzwanie. Przez ciężkość i zbitą konsystencje masy, często mam wrażenie, że ciasto nie do końca mi wyszło. Wczoraj postanowiłam skorzystać z przepisu na mocno czekoladowe ciasto z malinami. Efekt mnie nie powalił, wręcz zniesmaczył. Ciasto jest piekielnie słodkie, kaloryczne, ciężkie i zdecydowanie polecam go tylko i wyłącznie miłośnikom czekolady i cukru. Uwaga, robicie je na własną odpowiedzialność :)
Składniki na czekoladowy spód: 1 tabliczka czekolady gorzkiej1 tabliczka czekolady mlecznej5 jajek120g ksylitolu lub cukru100g masła3 łyżki kakao50ml whisky60ml wody¼ szkl. mąki pszennej
Piekarnik nagrzać do 160 st. C.
Do garnka wrzucić połamaną na kostki czekoladę i pokrojone masło, rozpuścić. Dodać whisky oraz wodę i lekko podgrzać, lecz nie zagotowywać. Odstawić z ognia i wystudzić. Żółtka ubić z cukrem na gładką masę, a białka osobno na sztywną pianę. Do żółtek dodać po łyżce czekoladowej masy i delikatnie wymieszać łyżką. Po uzyskaniu …